Ива Петкова

Бебеносене

КърменеКърменето е най-добрият начин на хранене за вашето бебе. Много често обаче това прекрасно за майка и дете изживяване е съпроводено с много предизвикателства. Какво трябва да знаеш за кърменето и защо е важно и за майката, и за бебето?

Консултация кърмене

Консултация по кърмене

Кърменето е най-добрият начин на хранене за вашето бебе. Много често обаче това прекрасно за майка и дете изживяване е съпроводено с много предизвикателства. Какво трябва да знаеш за кърменето и защо е важно и за майката, и за бебето? 

ОПИСАНИЕ

Кърменето е едно от „тайнствата“, с които започва нашата „професия“ на майка. Този процес започва първите минути след раждането на бебето и през първите шест месеца ще бъде единствената му храна. Изключителните качества на майчината кърма задоволяват абсолютно всички потребности на организма на детето и то няма нужда от нищо друго, дори вода. Самият акт на кърмене е може би най-нежната проява на майчинството и няма жена, която го е изпитала, да не говори с вълнение и трепет за първото засукване.

Разбира се, като всичко друго свързано с новата ни роля, и тук има много въпроси, чиито отговори са от изключителна важност. Как да стимулирам бебето да суче? Има ли значение неговата поза? А моята? По колко пъти да кърмя на ден? Какво става с останалата в гърдите кърма? И много, много други. Съвсем нормално е да имате подобни притеснения, особено при първото майчинство.

Кърменето е едно от най-приятните преживявания свързани с родителството и ако изпитваш затруднения не се колебай да потърсиш подкрепа. 

Можеш да направиш безплатна консултация с продължителност 60 минути с мен по телефон или на място в моят офис.

С КАКВО ЩЕ ТИ Е ПОЛЕЗНА КОНСУЛТАЦИЯТА?

  • Начало на кърменето – ранен контакт. Поставяне на бебето на гърда. Засукване.
  • Кърмене през първата седмица след раждането.
  • Проблеми от страна на бебето.
  • Проблеми от страна на майката.
  • Кърмене след първата седмица от раждането на бебето.
  • Новородени с ниско тегло. Кърмене и хранене на недоносеното дете.
  • Kърмене на близнаци.
  • Медикаменти, кърма и кърмене.
  • Захранване и отбиване.
  • Емоционална подкрепа
Аз съм доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и всички консултации, които провеждам са БЕЗПЛАТНИ.
 
Ако решите да подкрепите асоциацията, може да го направите тук: http://www.podkrepazakarmene.com/howtohelp
 
Можеш да добавиш безплатна консултация с продължителност 30 минути към друга платена услуга при домашно посещение или онлайн консултация. Ако имаш нужда от такава, пиши ми предварително на e-mail: [email protected]
БЕЗПЛАТНА