Ивелина ПетковаЗдравейте,

аз съм Ива – майка на три деца, професионалист по темите на отглеждане и развитие на бебета и деца до 3 г.

Създадох този сайт, за да споделя своя професионален и родителски опит. Темата за родителството е позната на всяко семейство, информацията за нея вече се намира и в Интернет под формата на статии, снимки, видеа… И все пак остава нещо недоизказано, много жени споделят, че понякога не намират полезни съвети за важните неща – избор на пелени или слинг, как да масажират бебето и какви дрешки са подходящи за обличане през пролетта.

Казват, че никой не се ражда родител. Но аз съм убедена, че всеки един от нас е зареден с любов и желание да има собствено семейство и деца. Тази любов е основният двигател на нашето майчинство и бащинство. Всичко останало е много или малко придобиване на навици, получаване на информация и учене „в движение“, както и на принципа проба-грешка.

Първите дни след раждането са изпълнени с вълнение за родителите, но и са доста напрегнати. Всичко в живота ни е ново и прескачаме от една непозната ситуация в друга. За първи път къпем и обличаме бебе, за първи път кърмим или захранваме, за първи път успокояваме малкото съкровище. Ще се справим ли? Нямаме избор!

Собственият ми опит като родител ми показа колко е добре да знаем какво да очакваме. Да, не можем да сме готови 100%, но помощ от приятел е наистина безценен дар за майката.

Спомням си как в главата ми се въртяха 1000 въпроса непосредствено преди и след раждането на първото ми дете. Чудих се дали правилно съм запомнила как се сменя памперс, дали не съм забравила нещо важно за повиването. Ами оригването, колко силно трябва да се потупва гръбчето. Тогава професията на специалиста по ранно детско развитие беше все още екзотика и много трудно можехте да намерите добър консултант. Сега, за щастие вече е не е така.

Аз съм педагог, консултант по ранно детско развитие и бебеносене, интересувам се от методите на Монтесори и Валдорф. Курсовете и специализациите, през които преминах, развиват и допълват компетенциите ми на професионалист. Те са избрани така, че да ми позволят да съм максимално полезна в това, което мога да предложа: консултации, арт срещи и уъркшопове за бременни и майки (а защо не и татковци). Занимавам се с бебешка гимнастика и съм сертифициран преподавател по пилатес.

Услугите, които можете да откриете тук са формулирани така, че да дават възможно най-широк спектър от помощ за младите родители и майката в частност. Те обхващат важните за раждането моменти, първите седмици от живота на бебето и по-късния период, когато започваме да изграждаме у него навици и реално да учим. Много рядко съм попадала на добре структуриран сайт, който ясно и направо да съветва майките, да е полезен, без да е назидателен и да е по-скоро помощник, а не ментор.

Най-голямата награда за мен са трите ми прекрасни деца, които отглеждаме с много, много любов. Това, на което ме учат те е най-голямата школа по родителство. Нищо не може да се сравни с нея. Мога смело да кажа, че съм майка – професионалист  Но все пак продължавам да уча всеки ден.

Аз съм Ива и ще ви помогна да станете родители с опит.

За мен