Ива Петкова

За мен
Ива Петкова

Здравейте!

Аз съм Ива – майка на три деца, консултант ранно детско развитие, бебеносене и детски сън, ерготерапевт и доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“. Призванието ми е да помагам на родителите да се справят с всички предизвикателства, които съпътстват първите три години от родителството.

Моята история

Никой не е достатъчно подготвен за раждането на бебе. Но аз съм убедена, че всеки е зареден с любов и желание да отгледа здраво и щастливо дете. Тази любов е основният двигател на майчинството и бащинството. Останалото, което е нужно са полезни навици и правилната информация.

Първите дни след раждането са изпълнени с вълнение за родителите, но и с доста стрес и напрежение. Животът е изцяло променен, в ежедневието на двойката има много нови ситуации: първото къпане на бебето, първото кърмене, първото приспиване, първата разходка. 

Ива Петкова - моето семейство
Ива Петкова

В тези трудни дни е важно да има кой да ви подкрепи – със съвети, знания и опит. Важно е да има кой да ви разкаже какво да очаквате и как да се справите.

Това е моята мисия и затова създадох този сайт. Аз съм педагог, консултант по ранно детско развитие, ерготерапевт, консултант по детски сън и бебеносене, обучавала съм се по методите Монтесори и Валдорф. Занимавам се с бебешка гимнастика и съм сертифициран преподавател по пилатес. Курсовете и специализациите, през които преминам непрекъснато, развиват и допълват моите знания и умения и ми позволят да съм максимално полезна в своите консултации за млади родители.

Услугите, които предлагам дават възможно най-широк спектър от помощ. Те обхващат важните след раждането моменти, първите седмици от живота на бебето и по-късния период, когато започваме да изграждаме навици у него. Моята роля е да съм помощник, а не ментор. Да обяснявам и помагам, без да назидавам. За мен е важно да осигуря индивидуален подход и подкрепа за всяко семейство, с което работя.

Най-голямата награда за мен са трите ми прекрасни деца, които отглеждаме с много, много любов. Това, на което ме учат те е най-сериозната школа по родителство. Мога смело да кажа, че съм майка – професионалист, която продължава да учи всеки ден.

Как работя

  • Индивидуален подход
  • Уважение и подкрепа към родителите и детето
  • Давам правилна и обоснована информация спрямо ситуацията и детето
  • Съобразявам се с изискванията и принципите семейството
  • Спазвам дадените обещания